Toverstick: ebook en luisterboek op speciale USB-stick

0

Uitgeverij Ad. Donker lanceert een nieuwe reeks: De Klassiekers. Deze klassiekers verschijnen op een ‘Toverstick’, een speciaal vormgegeven USB-stick met daarop zowel het luisterboek als het ebook. Daarnaast worden de klassiekers aangeboden als fysiek boek. Deze reeks is volgens de uitgever Willem Donker vernieuwend omdat het product “op de gehele wereld nog niet bestaat”.

Inmiddels zijn de eerste twee Toversticks verschenen, De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry en Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Deze reeks is volgens de uitgever Donker zo vernieuwend omdat de kinderboeken ingesproken zijn door kinderen. De 15-jarige Hannah van Kippersluis, die in 2008 voorleeskampioen werd in Utrecht, sprak Alice in Wonderland in. De kleine prins werd ingesproken door de twaalfjarige musicalster Junior Manse.

Uitgeverij Ad. Donker is niet de eerste Nederlandse uitgeverij die ebooks uitbrengt op een USB-stick. Sinds 2010 biedt Peter de Ruiter in samenwerking met uitgeverij De Rode Kamer de eBookstick aan. De eBookstick verschijnt elke maand met minimaal vijf DRM-vrije ebooks rond een bepaald thema. De Ruiter heeft onlangs eveneens de combinatie van ebook en luisterboek gelanceerd: het ebooq. Het ebooq is een cadeaukaart voor ebooks en luisterboeken.

Bron: persbericht

Vorig artikelKinderen lezen liever ebooks dan gedrukte boeken
Volgend artikelAmerikaanse ebookverkoop explodeert na de feestdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in