Buy1Page wil boeken per pagina gaan verkopen

0

De digitalisering van boeken opent allerlei nieuwe mogelijkheden. Een aantal uitgevers verkoopt inmiddels al boeken per hoofdstuk. Het Londense bedrijfje Buy1Page wil vanaf volgende maand boeken per pagina gaan verkopen.

De start-up richt zich op non-fictie en geeft lezers de mogelijkheid losse pagina’s te kopen. Zo kun je uit een of meerdere boeken je eigen selectie samenstellen. Je kunt ook kijken wat andere lezers leuk vinden, of losse pagina’s delen via sociale netwerken.

Volgens de bedenkers van het concept opent het een nieuwe markt voor non-fictie boeken, namelijk die van de lezer die krap in geld of tijd zit. Daarnaast krijgen uitgevers zo makkelijk inzicht in welke delen van boeken het beste scoren. Ook zou het minder piraterij in de hand werken, omdat de toegang tot de juiste informatie in boeken veel laagdrempeliger en lager geprijsd wordt.

Buy1Page heeft een maand voor de eerste lancering één uitgever weten te contracteren en is in gesprek met acht anderen. In eerste instantie rekent het bedrijf vooral studenten en young professionals tot de doelgroep.

Wat prijsstelling betreft kiest Buy1Page voor een soort freemium-model: iedere gebruiker krijgt 10 gratis pagina’s per maand, voor meer dient een minimumbedrag van £0.20p per pagina betaald te worden.

(Via: Futurebook.)

Vorig artikelAmerikaanse ebookverkoop explodeert na de feestdagen
Volgend artikelOok Hanvon komt met Mirasol-ereader #ces2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in