HP kondigt TouchPad met WebOS aan

0

Computerfabrikant HP heeft gisteravond de komst aangekondigd van een tablet met het besturingssysteem WebOS. De TouchPad, met een grootte van 9,7-inch, zal deze zomer op de markt komen. HP nam vorig jaar het oorspronkelijk door Palm ontwikkelde WebOS over. Het bedrijf meldde bij de presentatie van de TouchPad dat WebOS ook in andere apparaten dan tablets gebruikt gaat worden.

De HP TouchPad heeft als belangrijkste specificaties een resolutie van 1024 bij 768 pixels, een 1,2 GHz-processor, 16, 32 of 64 GB schijfruimte, wifi, bluetooth, een camera voor videobellen en multitasking-mogelijkheden. Als eerste zal een wifi-model verschijnen, vervolgens zullen er ook 3G- en 4G-edities komen. Een prijs voor de verschillende modellen zal later nog bekendgemaakt worden.

Gebruikers die naast een WebOS-tablet ook over een smartphone met dit besturingssysteem beschikken kunnen beide apparaten met elkaar laten verbinden, waardoor bijvoorbeeld binnenkomende telefoongesprekken en berichten ook op de tablet te zien zijn. Daarnaast kan ook content snel van het ene apparaat naar het andere verstuurd worden.

Eerder richtte HP zich met de ontwikkeling van tablets ook op Windows en Android. Of er nog HP-tablets met Windows zullen verschijnen is onduidelijk. Wel liet HP weten dat de ontwikkeling van Android-tablets van de baan is.

(Via: Engadget.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in