Nieuwe uitgeverij wil ‘mooie’ ebooks maken

0

Tot nu toe zijn veel verkochte ebooks nogal sober opgemaakt en draait het vooral om de tekst. Volgens sommigen moet daar snel verandering in komen. “Een ebook is meer dan de som van de woorden – er is ook kunst en design,” aldus Art and Words Editions, een nieuwe uitgeverij die zich tot doel heeft gesteld prachtige ebooks voor iPad, Nook en Kindle te maken.

Deze maand is de uitgeverij Arts and Words Editions van start gegaan. Deze uitgeverij is gespecialiseerd in netjes opgemaakte en prachtig ontworpen digitale boeken voor kinderen en volwassenen.

De uitgeverij is een initiatief van schrijfster, illustrator en boekontwerper Kris Waldherr. Toen zij haar eerste ebook kocht was ze verbijsterd over hoe het er uiteindelijk uitzag. Ze werd er door uitgedaagd om dit te verbeteren en ze raakte vastbesloten om ‘mooie’ ebooks te maken.

Arts and Words Editions begon met het uitbrengen van de backlist van Waldherr zelf en heeft inmiddels ook ebooks van onder anderen Donna Henes, Robert D. San Souci en Lisa Hunt. De ebooks worden verkocht via de iBookstore van Apple, via Barnes & Noble en via Amazon. Wie zich op de website inschrijft voor de nieuwsbrief kan als beloning gratis een ebook downloaden.

(Via: TeleRead.)

Vorig artikelOok wifi-versie van Motorola Xoom
Volgend artikelNieuweklasse* zoekt testcases voor ebookdesign

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in