Amazon lanceert midden 2012 mogelijk een 9-inch Kindle Fire

0

De Kindle Fire verkoopt goed, maar Amazon kan Apple voorlopig nog niet echt het vuur aan de schenen leggen op de tabletmarkt. Daar zou midden 2012 verandering in kunnen komen, want volgens analist Chad Bratley van Pacific Crest komt het bedrijf dan met een 9-inch versie van de Kindle Fire.

Eerder stelde Bratley dat Amazon 12,7 miljoen Kindle Fire’s aan de man zou brengen in 2012. Omdat hij verwacht dat het bedrijf half 2012 met een 9-inch versie van de Kindle Fire op de proppen komt, trekt hij dit cijfer nu op naar 14,9 miljoen stuks.

Als er al een grotere Kindle Fire komt, zal die qua formaat dus vergelijkbaar zijn met de iPad (9,7-inch). Qua prijs dan weer niet: het nieuwe Kindle Fire-model zou 250 dollar gaan kosten, ongeveer de helft van de iPad-prijs. Als dit gerucht klopt, mogen we een hevige concurrentiestrijd verwachten tussen Amazon en Apple.

De komst van een 9-inch Kindle Fire zal volgens Bartley ook gevolgen hebben voor Amazon’s ereaders. De analist heeft zijn verwachtingen voor de verkoop van de Kindle-ereader in 2012 namelijk naar beneden bijgesteld, van 28,6 miljoen naar 24 miljoen.

(Via: AllThingsD.)

Vorig artikelWelke app wint ‘Media app award’?
Volgend artikeliPad in trek bij Nederlandse rechters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in