Losse NY Times bijlages voor ereaders

0

De New York Times gaat een begin maken met het loskoppelen van bepaalde onderdelen uit de krant om ze apart voor mobiele apparaten te kunnen aanbieden. Het populaire supplement ‘Book Review’ zal in de komende paar weken eerst voor de Sony Reader beschikbaar komen en later voor de Kindle en de Nook.

Wat de prijs voor dit losse abonnement moet worden is nog niet bekend. De volledige editie van de New York Times voor de Kindle kost op dit moment per maand 13,99 dollar in de VS en 27,99 dollar in andere landen. De New York Times wil hierna onderzoeken welke andere onderdelen van de krant in aanmerking komen voor losse verspreiding. Ook is de krant bezig met een iPad-applicatie, die ze direct bij de start van de verkoop van de iPad beschikbaar willen hebben.

De stap van de Times kan om een aantal redenen positief zijn. In plaats van een allesomvattend abonnement kan je op deze manier kiezen voor welk onderdeel je wil betalen. Eveneens zullen adverteerders geïnteresseerd zijn om meer gericht te adverteren in bepaalde categorieën. Een ander voordeel is dat de abonnementen gekoppeld kunnen worden aan abonnementen van partners. Zo zou de NY Times Book Review bijvoorbeeld in combinatie met andere boekenbijlages aangeboden kunnen worden.

Het is bekend dat ook Nederlandse kranten zoekende zijn naar nieuwe businessmodellen om de oplagedaling en dalende advertentie-inkomsten op te vangen. Deze zet van de NY Times zou een goed voorbeeld voor hen kunnen zijn. Zou jij bereid zijn apart te betalen voor het lezen van losse onderdelen van kranten of tijdschriften op je ereader of mobiele telefoon?

(Via: Poynter Online.)

Vorig artikelGratis app van Heleen van Royen
Volgend artikelEbooks grootste categorie in App Store
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in