Ebooks grootste categorie in App Store

0

Volgens de statistieken van het mobiele advertentienetwerk Mobclix, zijn er inmiddels meer ebooks dan games beschikbaar voor de iPhone en de iPod Touch. Sinds de opening van de App Store in 2008 waren games altijd verreweg de populairste categorie applicaties, maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen.

Het percentage ebooks ligt nu op 18,6 procent, tegenover 17,5 procent games. De categorie entertainment komt op de derde plek, met 11,8 procent. Niet zo lang geleden leek het er nog op dat Apple voorzichtig was met het toelaten van boeken in de App Store, maar nu worden er dagelijks ruim twee keer zoveel boeken als games toegevoegd.

Digitaal uitgever Jeremy Ettinghausen van Penguin Books is blij met de populariteit van ebooks op de iPhone. Tegelijk signaleert hij wel dat het makkelijker is om ebooks te maken voor de iPhone dan games en dat het bij een deel van de aangeboden boeken om gratis rechtenvrije boeken gaat. Hij is dan ook “meer geïnteresseerd in wat er uit gaat dan wat er in gaat”. Uit de statistieken van Mobclix blijkt echter ook dat het percentage gratis ebooks kleiner is dan het percentage gratis games.

Het lijkt er in elk geval op dat Apple steeds meer heil ziet in het aanbieden van digitale boeken. In april is de lancering van de iPad en Apple zal voor dat apparaat een aparte boekwinkel openen, de iBookstore. We zijn benieuwd hoe Apple dit gaat combineren met de ebooks die al aangeboden worden via de App Store.

(Via: The Guardian.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in