1500 kranten op enTourage eDGe

0
DELEN

NewsPaperDirect, de wereldleider op het gebied van distributie van kranten, heeft een deal gesloten met enTourage Systems, het bedrijf achter de enTourage eDGe. Hierdoor kunnen gebruikers van de dualscreen ereader draadloos toegang krijgen tot ongeveer 1500 internationale kranten.

De enTourage eDGe is ’s werelds eerste dualbook, dat de functies van een netbook en een ereader combineert. Aan de linkerkant heeft het de beschikking over een 9,7 inch eInk scherm en aan de rechterkant een 10,1 inch LCD-scherm. Beide schermen staan in directe verbinding met elkaar, zodat tekst van het ene scherm naar het andere kan worden gestuurd. De eDGe draait op het Android besturingssysteem, wat het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om eenvoudig nieuwe applicaties toe te voegen.

Abonnees van PressDisplay.com kunnen vanaf vandaag via de enTourage eDGe kranten uit 93 landen in 44 talen integraal op het eInk scherm lezen. Een abonnement op de dienst kost 29,95 dollar per maand voor onbeperkt persoonlijk gebruik, en 199,95 dollar per maand voor onbeperkt zakelijk gebruik. Er zitten ook Nederlandse kranten in het pakket, zoals bijvoorbeeld de Volkskrant, het Nederlands Dagblad en het NRC Handelsblad. Eerder sloot NewsPaperDirect ook al soortgelijke deals met Sony en Amazon.

Helaas is de enTourage eDGe voorlopig nog niet in Nederland te bestellen. Het apparaat is in de VS en Canada vanaf deze maand leverbaar voor een prijs van 499 dollar. Entourage zegt zelf dat het door verschillen in wet- en regelgeving nog niet mogelijk is ook in Europa te leveren, maar het bedrijf werkt aan een snelle oplossing.

(Via: The PressDisplay Blog.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER