Nieuwe ereader van Plastic Logic in aantocht

0

Al meer dan tien jaar werkt Plastic Logic aan de ontwikkeling van een ereader. In 2010 toonde het bedrijf de zogenaamde QUE proReader een aantal keer op internationale beurzen. In augustus maakte Plastic Logic bekend de productie van de eerste generatie van deze ereader te hebben gestopt. Het bedrijf blijft echter ambitieus en wil met behulp van grote investeringen alsnog een toppositie veroveren.

Het succes van de iPad en de Kindle DX in combinatie met een hoge instapprijs van de QUE zorgden ervoor dat Plastic Logic de productie van deze eerste generatie ereaders vroegtijdig moest afbreken.

Desondanks luidde dit niet het eind van de organisatie in. Het van origine Britse bedrijf had inmiddels sinds 2008 een fabriek in Dresden, naast die in Cambridge. Daarnaast wist het in november 2010 een Russische investeerder te vinden, Rusnano. Met de investering van 700 miljoen dollar werden schulden afgelost en werd eveneens gestart met de bouw van een nieuwe fabriek in het Russische Zelenograd.

Inmiddels heeft Plastic Logic naar eigen zeggen bijna 1 miljard dollar aan financiële middelen. Sinds enkele maanden worden er voor alle drie de vestigingen van Plastic Logic volop nieuwe werknemers aangetrokken.

Volgens Business Weekly ligt de sleutel van een mogelijk succes van de volgende generatie ereaders van Plastic Logic in het combineren van de lichtgewicht QUE met een nieuwe kleurentechniek. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde Business Weekly dat er nog niets gezegd kon worden over een mogelijke lanceringsdatum van de nieuwe generatie proReaders. “Alles wat we nu doen kan gezien worden als de aanloop naar massaproductie.”

De tweede generatie proReaders van Plastic Logic werd eerder rond 2013-2014 verwacht, maar Business Weekly meldt dat de ontwikkeling voor ligt op dat schema. Daarnaast werkt Plastic Logic ook aan andere producten die in de Russische fabriek geproduceerd zullen worden.

(Via: Business Weekly.)

Vorig artikelZite: een soort Flipboard, maar dan slim
Volgend artikelTablisto wil papieren leeservaring overbrengen naar tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in