Tablisto wil papieren leeservaring overbrengen naar tablet

0

Tablisto is een nieuwe Nederlandse applicatie voor het lezen van tijdschriften, boeken en kranten. Met de applicatie willen de makers “het echte leven” simuleren door middel van een deurmat waarop de post (aangeschafte artikelen) belandt, een leestafel waar stapels boeken en tijdschiften klaar liggen, een bureau om geconcentreerd bezig te zijn en een boekenkast voor de opslag.

In feite is Tablisto een digitale kiosk zoals bijvoorbeeld MagWorld van AKO. Wat Tablisto echter toevoegt is een leeservaring die meer de offline wereld benadert. Je schaft titels aan in de online kiosk, die titels belanden vervolgens op je virtuele deurmat, waarna je ze in je boekenkast kunt zetten of op je leestafel kunt leggen.

Het aanbod in de kiosk van Tablisto bestaat momenteel uit titels als Shoot, MT, Sprout, Living Arts, Inside PSV, CoffeePro, Senior, Global The Hague, maar ook uit een voorpublicatie van een boek van stemcoach Elizabeth Ebbink. Op korte termijn zullen nog meer titels beschikbaar komen van HUB Uitgevers (zoals PCM), Nijgh Periodieken en It’s Amazing. Op basis van lopende afspraken met uitgevers in Nederland en Vlaanderen wordt verwacht dat het aanbod van tijdschriften, boeken en kranten op korte termijn fors uitgebreid wordt. Een Engelse versie is inmiddels ook beschikbaar, terwijl binnenkort ook Franstalige en Duitstalige versies beschikbaar komen.

De titels die aangeboden worden in Tablisto zijn in het PDF-formaat. Hier is echter wel een speciale laag met extra content aan toegevoegd, zoals links naar websites, filmpjes en de mogelijkheid om te reageren op artikels. Tablisto is volledig ingericht om het lezen van “traditionele” media op de iPad aangenaam te maken; met lichte vinger-’taps’ wordt uitvergroot en wordt automatisch doorgegaan naar een volgende pagina. Om lezen op meer plaatsen te vergemakkelijken (bijvoorbeeld in hoofdstuk 2 en gelijktijdig in de corresponderende notenbijlage in een boek) biedt de leesmodus van Tablisto een dynamische boekenlegger.

Tablisto maakt deel uit van het distributieplatform Push2Tablet dat speciaal ontwikkeld is om uitgevers in staat te stellen op simpele wijze hun magazines, boeken en kranten te verrijken met interactiviteit en multimedia, en vervolgens te distribueren naar de iPad en andere tablets. Momenteel wordt Tablisto ook geschikt gemaakt voor andere tablets dan de iPad, waaronder tablets die gebruik maken van het besturingssysteem Android, alsook voor de desktop-omgeving.

Tablisto is gratis te downloaden in de App Store.

(Via: EZPress.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in