Microsoft overweegt digitale activiteiten Nook Media te kopen

0
DELEN

Volgens documenten waar Techcrunch de hand op heeft weten te leggen overweegt Microsoft om het meerderheidsbelang dat Barnes&Noble heeft in Nook Media LLC te kopen voor 1 miljard dollar. Daarmee zou Microsoft exclusief toegang krijgen tot de digitale (studie)boekendivisie van de huidige joint venture.

Volgens de uitgelekte documenten overweegt Nook Media een punt te zetten achter de eigen Nook ereaders en tablets. Daarvoor in de plaats zal content uitsluitend geleverd worden via Nook-apps voor tablets van derden. Het is volgens Techcrunch echter niet duidelijk of met ‘tablets van derden’ de Windows 8 apparaten van Microsoft worden bedoeld, of (ook) die van andere leveranciers.

Microsoft nam vorig jaar al een minderheidsbelang van 17,6% in Nook Media. Daarvoor betaalde het bedrijf uit Redmond een bedrag van 300 miljoen dollar. Naast Microsoft nam ook Pearson een belang van 5% in de joint venture en betaalde daarvoor bijna 90 miljoen dollar.

Het bedrag van 1 miljard dollar dat Microsoft wil betalen voor Nook Media is veel lager dan de 1,8 miljard dollar die de divisie waard was op het moment dat Pearson toetrad. Al maanden is Barnes&Noble in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met Amazon. Mede daardoor werden de Nook tablets de laatste weken met hoge kortingen verkocht.

(via Techcrunch)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER