Opnieuw explosieve stijging verkoop ebooks in de VS

0

De IDPF rapporteert de laatste verkoopcijfers over de maand april 2009. De ebook verkoop is gestegen met maar liefst 228% ten opzichte van april 2008. Er werd voor $12,1 miljoen aan ebooks verkocht.

Er zijn ook steeds meer ereaders en ereader applicaties gekomen in het afgelopen jaar. Zo is daar de introductie geweest van de Kindle 2 en de Kindle DX, de Flepia en de nog uit te komen Bebook 2 en Bebook Mini.
Ook de verschillende lanceringen van applicaties om ebooks mee te lezen, zoals Aldiko, Stanza en Eucalyptus dragen bij aan de integratie van ebooks en digitaal lezen. Uiteraard leveren de iPhone en de smartphones met het Google Android besturingssysteem ook een grote bijdrage aan digitaal lezen.

Inmiddels zijn er vijftigduizend (!) applicaties in de app store van Apple. Daarvan zijn er ruim 12.000 gratis. Er zijn ruim 6300 applicaties voor boeken, waarmee deze categorie op de derde plaats staat. Dat is alleen al de app store.
De Android Market heeft ook nog ereader applicaties onder de reference categorie. Helaas is niet te achterhalen hoeveel applicaties daarin staan.

De verkoop in het eerste kwartaal van 2009 liep op tot 25,8 miljoen dollar. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008:

(Via: Teleread.)

Vorig artikelAldiko: je eigen digitale ebookboekenkast
Volgend artikelGizmodo voelt Kindle DX aan de tand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in