Everest EB-900: nieuwe 9,7 inch ereader

0

Op de ict-beurs Computex 2010 van vorige week toonde Elitegroup (ECS) een nieuwe 9,7 inch ereader. De Taiwanese fabrikant, vooral bekend van moederborden, brengt de ereader waarschijnlijk volgende maand op de markt in Taiwan en China.

Het scherm van de ereader is even groot als dat van de iPad en de Kindle DX: een 9,7 inch touchscreen, met een resolutie van 1200 x 825 pixels. Verder is het apparaat onder meer uitgerust met 1 GB schijfruimte, wifi, 3G, optionele Bluetooth-verbinding en ingebouwde luidsprekers. Daarbij ondersteunt de EB-600 de belangrijkste bestandsformaten als ePub en PDF.

Als processor heeft het apparaat een Marvell Armada 166e. Deze nieuwe processor is speciaal gericht op ereaders. Volgens de specificaties van deze processor is de chip die het beeldscherm aanstuurt (de EPD-controller) ingebouwd op de processor. Dankzij de processor van Marvell ondersteunt de ereader onder meer gedeeltelijke en parallelle verversing van het eInk-scherm. Hierdoor zou het scherm in principe veel vloeiender, sneller en leesvriendelijker opgebouwd moeten worden dan bij de huidige generatie ereaders het geval is.

Wat de ereader gaat kosten en of hij ook in Europa verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.

(Via: Aving.)

Vorig artikeliRex kampt met financiële problemen
Volgend artikelGoogle Nexus One nu ook in Nederland
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in