Google Nexus One nu ook in Nederland

0
DELEN

De door Google ontwikkelde smartphone Nexus One is vanaf komende vrijdag officieel in Nederland te koop. Dat meldde Vodafone vandaag. Eerder zou de smartphone al in mei leverbaar zijn, maar dat werd door Vodafone uitgesteld.

De Nexus One is een door HTC gefabriceerde telefoon met Google’s Android 2.1 besturingssysteem en een processor met een snelheid van 1 GHz. Het apparaat heeft een 3,7 inch touchscreen. Dat is iets groter dan het 3,5 inch scherm van de iPhone. Google, dat de Nexus One als een volwaardige concurrent van de iPhone ziet, verkocht het apparaat enige tijd ook zelf via de eigen website. Toen echter bleek dat maar weinig consumenten hier gebruik van maakten, stopte het bedrijf met de verkoop via de site.

De smartphone is vanaf vandaag via de website van Vodafone te bestellen. Morgen ligt het apparaat ook in de winkels. Geïnteresseerden kunnen de smartphone gratis bij een tweejarig Vodafone-abonnement krijgen. Het toestel is ook los verkrijgbaar, voor 479 euro. Eerder was de Google Nexus One overigens ook al wel bij een aantal webwinkels in Nederland te koop, maar daarbij ging het om importversies.

Op de Google Nexus One kun je dankzij het heldere, grote Amoled-scherm ook prima ebooks lezen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met behulp van de Android-apps Aldiko of FBReader.

(Via: Tweakers.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER