Ebooks en ereaders nog niet populair in Vlaanderen

0

Op het Benelux Ereading Event in Brussel maakte onderzoeksbureau GfK enkele cijfers bekend over ereaders en ebooks in Vlaanderen. Daaruit blijkt dat het nog niet zo hard gaat met het digitale lezen in Vlaanderen.

Volgens GfK zijn er tot nu toe in Vlaanderen zo’n 3.000 ereaders verkocht. Ongeveer vijftig procent daarvan werd via het internet verkocht. Populair zijn vooral de Sony Readers. In de fysieke winkels doet ook de Bebook mini het goed.

De bekendheid van ereaders in Vlaanderen is nog vrij laag. Dertig procent van de Vlamingen heeft wel eens van een ereader gehoord. Slechts 3 procent is van plan er een te gaan kopen, zestien procent twijfelt daar nog over. GfK onderzocht eerder ook hoe dit in Nederland ligt: hier heeft inmiddels 7 procent de intentie een ereader te kopen.

In de top twintig van bestverkochte ebooks staan vooral literaire werken. In totaal zijn er volgens de gegevens van GfK in de eerste vier maanden van 2010 in Vlaanderen zo’n 3.500 ebooks verkocht. In diezelfde periode werden er ruim 3,7 miljoen gedrukte boeken verkocht.

In oktober 2009 begon Boek.be met het ebookplatform www.e-boek.org. De vereniging van Vlaamse uitgevers, importeurs en verkopers van boeken nam dit initiatief om de doorbraak van het ebook in Vlaanderen te stimuleren. Consumenten kunnen via deze website zowel ebooks als ereaders kopen. De Vlaamse boekhandels delen mee in de opbrengsten van deze website.

(Via: @wdejager.)

Vorig artikelGoogle Nexus One nu ook in Nederland
Volgend artikelMogelijk doorstart voor iRex
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in