TED Books: beknopte en verrijkte ebooks voor de iPad

0

TED geeft al enige tijd korte ebooks uit via het Kindle-, Nook-, en iBooksplatform. Nu is er ook een iPad-app met verrijkte TED Books.

TED Books zijn geïnspireerd op de lezingen die in het kader van de TED Conference gegeven worden aan ondernemers, wetenschappers, designers en andere professionals. De ebooks zijn, met een lengte van 15.000 tot 20.000 woorden, korter dan novelles maar langer dan tijdschriftartikelen – zie onder meer de Kindle Singles en de Eburon Elements.

Sinds dinsdag zijn de digitale boekjes ook te vinden in de TED Books-app voor de iPad, en iedere twee weken verschijnt er een nieuw ebook. De applicatie is tegelijk een ebookshop en een leesapp. Een los ebook kost 3 dollar, een abonnement voor drie maanden 15 dollar. En wie zich binnen de eerste 90 dagen registreert, krijgt gratis toegang tot de gehele TED Books-catalogus.

In tegenstelling tot de TED Books die via het Kindle-, Nook- en iBooksplatform verkocht worden, zijn de ebooks in deze app verrijkt met video, audio, foto’s, voetnoten, links en tijdlijnen. Elk ebook gaat ook gepaard met de TED-talk waar het op gebaseerd is. Het enige nadeel: een ebook dat eerder aangekocht werd via de Kindle-, Nook- of iBookswinkel, kan niet geopend worden in de TED Books-applicatie. Wie de multimediale toevoegingen te zien wil krijgen, moet het ebook dus een tweede keer aanschaffen binnen de app.

De TED Books-app is gratis verkrijgbaar in de App Store. Er komt weldra ook een Android-versie.

(Via: Huffington Post)

Vorig artikelDe interessantste non-fictie ebooks met 20% zomerkorting
Volgend artikelTweede Kamer wil laag btw-tarief voor ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in