Amazon heeft HTML5-leesapplicatie ontwikkeld

0

Eerder kondigde Kobo aan bezig te zijn met een HTML5-applicatie, nu heeft ook Amazon er een ontwikkeld: Kindle Cloud Reader. Het is een webbased versie van de Kindle app.

De Kindle Cloud Reader is een reactie van Amazon op de strengere regels voor apps van Apple. Ebookverkopers mogen in apps niet meer linken naar hun eigen winkels. Amazon heeft deze regel van Apple ingewilligd voor de Kindle App maar tegelijkertijd in stilte gewerkt aan dit alternatief.

Momenteel is de Cloud Reader online, echter zonder aankondiging van Amazon. Op de HTML5-applicatie is het zowel mogelijk om via de Amazon cloud te lezen als om de ebooks te downloaden en ze offline te lezen. Amazon laat weten dat de app Chrome en Safari ondersteunt dus kan het worden gebruikt op PC’s, Macs, Linux en Chromebooks. De applicatie is momenteel nog niet te gebruiken op de iPhone.

Amazon is uiteraard vrij om aan deze app toe te voegen wat zij zelf willen, dus ook een link naar hun winkel, in tegenstelling tot de iOS-app. Dit doet Amazon dan ook, op de website staat: “Geoptimaliseerd voor iPad: Winkel in de toegevoegde Kindle Store voor tablets”. In de nieuw vormgegeven Kindle Store kun je door een gepersonaliseerd aanbod bladeren en gratis voorbeelden van ebooks lezen.

Twee weken geleden kondigde Kobo al aan dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van een HTML5-applicatie. Ook Kobo heeft zijn iOS-applicatie aangepast aan de regels van Apple en deze blijft beschikbaar ook na de komst van de HTML5-app. Of de iOS-app van Amazon in de App Store zal blijven is nog niet bekend.

(Via: Bookbee)

Vorig artikelTaiwanees researchbedrijf ontwikkelt uitwisbaar en herbruikbaar ePaper
Volgend artikelVoorlopig Europees verbod op iPad-uitdager Galaxy Tab

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in