Voorlopig Europees verbod op iPad-uitdager Galaxy Tab

0

De Duitse rechtbank in Düsseldorf heeft Samsung voorlopig verboden de Galaxy Tab 10,1 in de meeste Europese landen op de markt te brengen. In Nederland geldt het verbod niet, in afwachting van de uitkomst van een lokale rechtszaak die Apple tegen Samsung aangespannen heeft.

De uitspraak komt een week nadat Samsung al een verbod kreeg opgelegd in Australië. Volgens Apple kopiëert Samsung de iPad en de iPhone ‘slaafs’ met de nieuwste Galaxy Tab en de smartphone Galaxy S II.

Het verbod van de Duitse rechter is geen definitief verbod. Omdat Samsung de nieuwste tablet al binnen enkele weken op de Europese markt wilde brengen, werd met een voorlopige uitspraak beslist dat het bedrijf dit niet mag doen.

Volgens Webwereld heeft Apple in Nederland twee rechtszaken in gang gezet om de verkoop van de Galaxy Tab en de nieuwe S II in Nederland te verbieden. Deze kortgedingzaken zullen vandaag en morgen dienen voor de rechter in Den Haag.

Apple en Samsung zijn al langere tijd in patentzaken verwikkeld. Voor analisten is de gang van zaken dan ook geen grote verrassing. Verwacht wordt dat de twee bedrijven uiteindelijk onderling zullen schikken. Ook is het mogelijk dat Samsung de tablet licht zal aanpassen en als variant in Europa op de markt zal brengen. Waarschijnlijk zullen de geschillen er wel voor zorgen dat de lancering van de Tab 10,1 in Europa enige vertraging zal oplopen.

Samsung kwam gisteren nog met een reactie op de stap van Apple: “Samsung is van mening dat er geen wettelijke basis is voor deze stelling. We zullen onze klanten en distributeurs blijven bedienen en de verkoop van Samsung producten zal gecontinueerd worden.”

(Via: Reuters.)

Vorig artikelAmazon heeft HTML5-leesapplicatie ontwikkeld
Volgend artikelRechtszaak tegen Apple en Amerikaanse uitgevers over ebook-prijsstelling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in