Geen iTablet, geen ereader van Apple

0

Gisteren was het langverwachte Apple event. Al maanden van tevoren gonsde het van de geruchten over een ereader van Apple, de zogenaamde iTablet. Gisteren werd er niets van dit alles bewaarheid.

Het Apple event werd als vanouds weer geleid door Steve Jobs, die na een lange ziekte weer helemaal gezond is en bevestigde dat hij de baas is bij Apple en niemand anders. Deze jaarlijkse bijeenkomst stond in het teken van muziek: de iPod Nano krijgt een fotocamera. Dat was een van de belangrijkere onthullingen van deze bijeenkomst.

De langverwachte iTablet werd niet genoemd. Men vroeg Jobs of zijn mening over ereaders veranderd was. Zijn antwoord:

“Ik ben er zeker van dat er altijd apparaten zullen zijn die gewijd zijn aan een ding en dat die een paar voordelen hebben omdat ze slechts een ding kunnen doen. Ik denk dat multifunctionele apparaten aan het einde als overwinnaar uit de bus zullen komen, omdat ik denk dat mensen niet willen betalen voor een “dedicated device”. Valt het niet op dat Amazon nooit wil zeggen hoeveel Kindles ze verkocht hebben; normaal gesproken schreeuwen ze het van de daken als ze veel van iets verkopen.

Wij zien dit niet als een grote markt. In de toekomst zullen de generieke apparaten de boventoon voeren. Ik weet niet zeker of Amazon, bijvoorbeeld, echt hart heeft voor de hardware business. Als ik Amazon zou zijn zou ik het geweldig vinden om spullen te verkopen waarvoor ik geen winkel nodig heb of UPS.”

Geen iTablet, geen ereader van Apple. Jammer.

(Via: Wired.)

Vorig artikelPersoonlijk digitaal eigendom opvolger DRM?
Volgend artikelCybook Opus review: plastic gevoel, maar zeer goed contrast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in