Doorbraak digitaal lezen nu al een feit

0

Met meer dan 1500 verkochte ereaders in de eerste tien dagen na de lancering van digitaal lezen in Nederland, overtreft de vraag van consumenten de eerste verwachtingen. Het lijkt erop dat de door bol.com beoogde en gewenste marktdoorbraak nu al een feit is. Naast de ereaders gingen er bijna 2000 digitale boeken over de bol.com toonbank.

Ook het assortiment Nederlandstalige digitale boeken groeit harder dan verwacht, met een instroom van meer dan 100 nieuwe digitale boektitels per week, van populaire schrijvers als Suzanne Vermeer, Kluun en Stieg Larsson.

Meest populair bij bol.com zijn op dit moment de bestsellers van Stieg Larsson, David Baldacci en Marion Pauw. Op dit moment zijn drie titels uit de Nederlandse bestseller top vijf bij bol.com digitaal verkrijgbaar, waaronder twee boeken van eerstgenoemde auteur Stieg Larsson ( No. 1. Mannen die vrouwen haten; No.4 Gerechtigheid).

Twee weken geleden, bij de perspresentatie van digitaal lezen, sprak Bol.com directeur Daniel Ropers nog de verwachting uit in het eerste jaar enkele duizenden ereaders te verkopen. “We hebben onze verwachtingen inmiddels drastisch bijgesteld. We houden er nu rekening mee dat tienduizenden Nederlanders de voordelen van digitaal lezen het komende jaar willen gaan ervaren. Om het grote publiek tegemoet te komen, ligt onze focus de komende tijd vooral op de nieuw te verschijnen boektitels en bestsellers.”

Directeur Joop Boezeman van Uitgeverij A.W. Bruna is eveneens vol vertrouwen over de toekomst van digitaal lezen. De verkopen van de digitale boeken van Stieg Larsson, auteur in de schrijverstal van zijn uitgeverij, overtreffen alle verwachtingen: “We zien een grote toekomst voor digitaal lezen en zullen om die reden de nieuwe titels die wij uitgeven, als de auteur toegang verleent, ook direct digitaal beschikbaar maken voor het Nederlandse publiek.”

De acceptatie door de Nederlandse consument wordt gemarkeerd door de uitzonderlijke verkopen van de eerste dagen na lancering van digitaal lezen. Gedurende de afgelopen twee jaar werden er in Nederland slechts enkele duizenden ereaders verkocht, voornamelijk aan een selecte groep professionele gebruikers. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is digitaal lezen inmiddels bij een brede groep consumenten een feit: meer dan 1 miljoen consumenten kochten er in het afgelopen jaar een ereader. In Amerika maakten de verkoopcijfers in het eerste kwartaal van dit jaar een groei door van meer dan 200%.

De meer dan 100.000 Nederlandstalige en Engelstalige digitale boeken zijn direct te downloaden in de winkel van bol.com. De nieuwe generatie Sony Readers is ook te bestellen in twee varianten: de Sony Reader Touch Edition (€ 299) en de Sony Reader Pocket Edition (€ 199).

Bron: persbericht

Vorig artikelLezen op een ereader volgens Lucie van BoekbladLeest
Volgend artikelEbook eigenaren willen meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in