Cool-er keert mogelijk terug, deal met Elonex

0

In juli had eReaders.nl de primeur dat het Britse bedrijf Interead, de producent van de Cool-er, op een faillissement afstevende. Niet veel later werd bekend dat het bedrijf inderdaad failliet was gegaan. Phil Wood van Interead meldt nu dat er plannen zijn om de merknaam Cool-er nieuw leven in te blazen.

Phil Wood, het hoofd marketing van Interead, sprak met de website Pocket-lint en vertelde dat er een deal is gesloten met een ander Brits bedrijf, Elonex. In samenwerking met dat bedrijf zullen er op korte termijn vijf nieuwe ereaders op de markt worden gebracht, onder de naam Elonex Cool-er. Wood denkt dat beide bedrijven elkaar veel te bieden hebben, zowel op het gebied van hardware als firmware.

Volgens Wood ging Interead failliet omdat er problemen waren met het Britse banksysteem en een grote Amerikaanse retailer terugkwam op een eerdere bestelling. Wood hoopt dat de deal met Elonex voor meer financiële stabiliteit zal zorgen. Daarbij brengt Cool-er de nodige naamsbekendheid die Elonex op dit moment nog mist.

Wood verwachtt dat de terugkeer van Cool-er de ereadermarkt weer wat kleur geeft. Na hun faillissement zou het er maar saai op geworden zijn. “Het zijn vrouwen die meer lezen, dus wilden we een lichte, kleurrijke ereader maken.”

(Via: Pocket-lint.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in