Oyster: 100.000 ebooks voor nog geen tientje per maand

0

In de VS is vorige week de nieuwe dienst Oyster in een bètaversie gelanceerd. Oyster biedt, vergelijkbaar met Spotify voor muziek, een abonnement aan waarbij je onbeperkt digitale boeken kunt lezen. Er is keuze uit meer dan 100.000 titels van bekende uitgevers.

De applicatie is op dit moment enkel voor iPhone en alleen in de VS beschikbaar. Gebruikers hebben na het afsluiten van een abonnement toegang tot de complete bibliotheek aan boeken. Ze kunnen voor 9,95 dollar per maand onbeperkt lezen, er is geen limiet aan het aantal titels dat maandelijks gelezen kan worden.

Momenteel doen al honderden uitgevers mee, waaronder enkele groten zoals HarperCollins en Houghton Mifflin Harcourt. Die uitgevers zetten overigens niet al hun boeken er in, het gaat voor een groot deel om backlist-titels. In het najaar zal Oyster officieel lanceren.

Er zijn meer vergelijkbare diensten in opbouw waarbij je voor een vast bedrag toegang krijgt tot het volledige aanbod ebooks. Zo is er eReatah, dat ook sinds kort in bètaversie verkeert. In Europa is er verder al langer 24Symbols, waar enkele Nederlandse boeken in te vinden zijn maar dat zich vooral op Spanje richt.

Vorig artikelDigitaal droomboek alleen voor smartphone, tablets en browser
Volgend artikelNieuwZoet, een nieuwe manier om boeken te ontdekken
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in