Oyster: 100.000 ebooks voor nog geen tientje per maand

0
DELEN

In de VS is vorige week de nieuwe dienst Oyster in een bètaversie gelanceerd. Oyster biedt, vergelijkbaar met Spotify voor muziek, een abonnement aan waarbij je onbeperkt digitale boeken kunt lezen. Er is keuze uit meer dan 100.000 titels van bekende uitgevers.

De applicatie is op dit moment enkel voor iPhone en alleen in de VS beschikbaar. Gebruikers hebben na het afsluiten van een abonnement toegang tot de complete bibliotheek aan boeken. Ze kunnen voor 9,95 dollar per maand onbeperkt lezen, er is geen limiet aan het aantal titels dat maandelijks gelezen kan worden.

Momenteel doen al honderden uitgevers mee, waaronder enkele groten zoals HarperCollins en Houghton Mifflin Harcourt. Die uitgevers zetten overigens niet al hun boeken er in, het gaat voor een groot deel om backlist-titels. In het najaar zal Oyster officieel lanceren.

Er zijn meer vergelijkbare diensten in opbouw waarbij je voor een vast bedrag toegang krijgt tot het volledige aanbod ebooks. Zo is er eReatah, dat ook sinds kort in bètaversie verkeert. In Europa is er verder al langer 24Symbols, waar enkele Nederlandse boeken in te vinden zijn maar dat zich vooral op Spanje richt.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER