Kobo komt voorlopig niet met nieuwe tablets

0

Er komen voorlopig geen nieuwe tablets van Kobo. Het ereadingbedrijf focust dit jaar op de drie belangrijkste ereaders van het bedrijf en de applicaties voor tablets en smartphones. Vorig jaar bracht Kobo nog een 10,1 inch tablet op de markt. “De tabletmarkt is erg lastig.”

Tegenover het blog Lesen.net laat de Duitse Thorsten Schröer van Kobo weten dat de nieuwste generatie Arc-tablets voorlopig zonder opvolger blijven. Voor de aankomende feestdagen legt Kobo de nadruk op de net nieuwe waterdichte Kobo Aura H2O, de ruim een jaar oude Kobo Aura en de Kobo Glo.

Daarnaast zal Kobo de aandacht leggen op de doorontwikkeling van de applicaties voor onder meer Android en iOS. De tabletmarkt is momenteel te lastig – overigens niet alleen voor Kobo, ook Amazon heeft moeite om marktaandeel met de Kindle Fire te winnen. De Amerikaanse concurrent Barnes & Noble zegde de tabletmarkt al eerder vaarwel.

Vorig artikelLeesID: een centrale boekenplank voor Nederlandse ebookwinkels
Volgend artikelBibliotheken mogen boeken digitaliseren zonder toestemming uitgever
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in