Bookeen kondigt ereader aan met high-speed eInk-technologie

0

De Franse ereaderproducent Bookeen heeft een nieuwe ereader aangekondigd. De Cybook Odyssey heeft een aangepaste 6-inch pearl eInk aanraakscherm dat gebruik maakt van Bookeens High Speed Ink System-technologie (HSIS). Dankzij deze technologie en het aangepaste scherm heeft de ereader een erg hoge verversingssnelheid en biedt hij de mogelijkheden van een tablet zoals webbrowsen.

De Cybook Odyssey is de eerste ereader die gebruik maakt van HSIS. In het persbericht legt de producent uit dat er twee jaar gewerkt is aan de ontwikkeling van de technologie. De ereader levert een tablet-achtige ervaring met de voordelen van eInk. Het is mogelijk om op de ereader video’s en webpagina’s te bekijken terwijl de batterijduur eerder overeenkomt met die van een ereader. Bovendien is het scherm rustig voor de ogen omdat er geen backlight is. “Met de Cybook Odyssey gaat een nieuwe generatie ereaders van start, sneller, capacitiever en flexibeler.”

Het apparaat heeft een webbrowser, wifi en wordt aangedreven door een 800MHz Texas Instruments-processor op basis van een Cortex-A8-core. De Odyssey is de vierde ereader van Bookeen met e-paper. De eerste ereader van het bedrijf die gebruik maakte van e-paper is de Cybook Gen3 met Vizplex technologie. In 2009 werd de Cybook Opus geïntroduceerd, een slanker en lichter model met een 5-inch eInk-scherm. De Cybook Orizon werd vorig jaar gelanceerd en heeft een 6-inch Sipix-aanraakscherm en wifi.

De Cybook Odyssey is waarschijnlijk binnen enkele weken verkrijgbaar in Europa. Bookeen heeft echter de prijs is nog niet bekend gemaakt.

Demo-video uit februari die het scrollen van webpagina’s demonstreert op het apparaat:

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelReview Sony Reader Wi-Fi PRS-T1: lichter, sneller en een nieuw design
Volgend artikelAW Bruna betreedt app-markt met Zafón YA-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in