AW Bruna betreedt app-markt met Zafón YA-app

0

Uitgeverij AW Bruna heeft haar eerste app, de Zafón Young Adults-app, in de App Store gezet. De app bevat de vier eerste Young Adult-boeken van Carlos Ruiz Zafón die verrijkt zijn met muziek en sociale functies.

De Zafón YA-app bevat de boeken De Nevelprins en Het Middernachtspaleis, volgend jaar worden Septemberlichten en Marina hieraan toegevoegd. Tijdens het lezen van de boeken kan je luisteren naar door Zafón zelf gecomponeerde muziek. Je kan ook de boektrailers van de eerste twee boeken bekijken en een interview met de auteur. De lezer kan bladwijzers plaatsen en de tekstgrootte en het lettertype veranderen. Je kunt in het boek ook chatten met andere lezers en praten over het boek via mail, Twitter en Facebook. In de app kan de lezer bovendien de website van Zafón bezoeken.

Uitgeefster Nelleke Geel vertelt over de app: “Toen we in het voorjaar brainstormden welk boek geschikt zou zijn voor het eerste leesboek waarvan we een app gingen maken, hebben we voor deze serie van vier gekozen. Het zijn afzonderlijke delen. Daarom is het een ideaal vehikel om mee te experimenteren.” Voordat volgend jaar de twee nieuwe titels verschijnen voor de app kan de uitgever leren van de twee al gepubliceerde titels. “Aan de hand van het gebruik van de eerste twee kun we de volgende delen updaten en inhoud of functies toevoegen.”

De app kan je gratis downloaden via de Appp Store. De Zafón YA-app bevat de eerste twee hoofdstukken van De Nevelprins en Het Middernachtspaleis en de boektrailers van de twee nog te verschijnen titels. Een gehele titel kost 4,99 euro of je kan een titel per hoofdstuk kopen voor 79 cent. “We hebben gekeken naar de gangbare prijzen van apps. We wilden hem niet buiten de reguliere prijsrange verkopen, want dan zou de verkoop achterblijven en kun je niet meten wat ermee gebeurt,” aldus Geel.

Er zijn nog meer apps van AW Bruna in ontwikkeling. Geel legt uit: “Het is een heel nieuw terrein, we zijn bezig e-books voor te bereiden als app. Daarvoor moeten ook e-rights afgesloten worden. Als je ze wilt verrijken, moet je soms met andere partijen over rechten handelen.”

(Via: Boekblad)

Vorig artikelBookeen kondigt ereader aan met high-speed eInk-technologie
Volgend artikeleReaders.nl geeft 20 nieuwe Sony Readers weg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in