Kobo zet in op verrijkte content met aanschaf softwarebedrijf

0

Kobo heeft vandaag bekendgemaakt dat het de Franse softwaremaker Aquafadas heeft overgenomen. Met de overname wil het bedrijf zich nadrukkelijker op de markt voor verrijkte ebooks en tijdschriften richten.

Kobo is van plan om magazines, studieboeken, kinderboeken en stripboeken op het eigen platform te gaan aanbieden. Met de software van Aquafadas kunnen uitgevers eenvoudig publicaties op diverse platformen beschikbaar maken, waaronder ook op het Kobo-platform.

Door de aankoop van het Franse bedrijf zet Kobo zich nadrukkelijker in de markt als concurrent van Amazon en Apple. Beiden bieden uitgevers uitgebreide mogelijkheden op het gebied van contentcreatie en distributie. Apple heeft bijvoorbeeld met iBooks Author een veelgebruikte tool voor het maken van verrijkte ebooks.

Verder maakte Kobo bekend dat het selfpublishingprogramma Writing Life naar andere talen uitgebreid zal worden. Binnenkort zijn ook onder meer Nederlandstalige auteurs in staat om hun eigen boeken via Kobo uit te geven.

(Via PRNewswire)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in