Kindle in Frankrijk ook offline te koop

0

Winkelketen Virgin Megastores heeft deze week bekendgemaakt dat het een exclusieve deal met Amazon heeft gesloten om de Kindle in de winkels te gaan verkopen. Tegelijk introduceerde het bedrijf een ‘branded’ versie van de Cybook Odyssey.

“In sommige landen heeft Amazon nog geen voet aan de grond kunnen krijgen omdat het enkel op internet gelanceerd is”, aldus Jean-Louis Raynard van Virgin Megastores. “Ze gaan hun beleid veranderen om ook in Frankrijk succesvol te worden.”

Tot eind december heeft Virgin de exclusieve offline verkoop van de Kindle in Frankrijk. In januari komt er een winkelketen bij waar de Kindle te koop zal zijn, en een maand later mag de Kindle ook door andere winkels verkocht worden. De basisversie van de Kindle zal in Frankrijk in de winkels liggen voor 99 euro.

Tegelijk verschijnt de Cybook Odyssey in de winkels van Virgin. Het gaat hierbij om een speciale Virgin-editie met de ebookwinkel van de winkelketen ingebouwd. Virgin Megastores wil de komende tijd flink inzetten op digitale boeken. Op dit moment is het aandeel ebooks bij Virgin 2,6 procent van de omzet. In twee jaar moet dat gestegen zijn tot 8 procent. Het aanbod digitale boeken op Virginmega.fr zal eind november 150.000 titels bedragen.

(Via: Actualitte.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in