Dark Market verschijnt eerst als ebook

0

Het boek Dark Market van Misha Glenny verschijnt volgende week maar is nu al verkrijgbaar als ebook. Dit is niet het eerste boek dat digitaal verschijnt voor de verschijningsdatum van de papieren versie. Dark Market is het nieuwste boek van de journalist die eerder al het succesvolle McMaffia schreef over de internationale georganiseerde misdaad. Voor zijn vijfde boek heeft hij de gevolgen van cybercrime onderzocht.

De online winkel eBook.nl biedt het ebook aan met een originele en toepasselijke actie. Kopers van het ebook worden uitgenodigd om een code te kraken om korting te krijgen. Je moet 10 vragen oplossen waarvan de uitkomst een kortingscode vormt. Met de kortingscode kost het ebook 3,95 euro terwijl de normale prijs 17,95 euro is. Op 15 november is de papieren versie verkrijgbaar in de winkels voor 22,50 euro.

Dark Market is niet het eerste boek dat als ebook beschikbaar wordt gemaakt voor de verschijningsdatum van het papieren boek. Zo schreef eReaders.nl eerder al over de nieuwe Suske en Wiske die eerst digitaal verschenen is. Niet iedereen vindt deze verschijningsvolgorde een goed idee. Uitgever Bruce McPherson is zelfs van mening dat Amerikaanse uitgevers zichzelf om zeep helpen wanneer zij een titel gelijktijdig uitbrengen als hardcover en als ebook. Erik Rigters, marketing- en e-publishingmanager van eBook.nl vertelt eReaders.nl dat hij vindt dat uitgevers een titel direct digitaal beschikbaar moeten maken. “Ieder boek dat niet direct als ebook beschikbaar is, daar balen wij van. Dat mensen vinden dat je een boek in periodes beschikbaar moet maken vind ik ouderwets. Er is een vraag naar digitale edities van goede boeken en als je niet aan die vraag voldoet is dat jammer.”

In oktober heeft Misha Glenny een ebook op de markt gebracht als toevoeging op Dark Market. DarkerMarket: The Hunt for Lord Cyric is een kort ebook van 10.000 woorden die dieper ingaat op één van de personen uit het boek en inzicht geeft in hoe de schrijver onderzoek heeft gedaan en het boek geschreven heeft.

De
kortingsactie van eBook.nl is geldig t/m 15 november 2011.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in