Ebook.nl introduceert Weblezen.nl

0

Webwinkel Ebook.nl heeft de nieuwe dienst Weblezen.nl in een bèta-versie gelanceerd. Op deze website kunnen lezers direct in de browser bladeren door ebooks van verschillende uitgevers. Voor eBook.nl is het nog vooral een experiment, maar het bedrijf heeft plannen om de dienst uit te breiden.

“Met Weblezen.nl lees je boeken in de browser”, is te lezen op de nieuwe site. Ter introductie wordt in samenwerking met Frankwatching een ebook in het geheel gratis aangeboden, namelijk Slimmer van Clay Shirky. Verder heeft de bezoeker van de site toegang tot de eerste hoofdstukken van meer dan 1.000 Nederlandse titels. De volledige ebooks kunnen door middel van een directe link vervolgens aangeschaft worden bij Ebook.nl.

Voor Ebook.nl is de lancering van Weblezen.nl een experiment om ebooks gemakkelijker en eenvoudiger aan te bieden. Erik Rigters van Ebook.nl: “We willen hieruit leren of lezen in de browser acceptabel is voor onze klanten.” Hij stelt dat de dienst momenteel nog in de opstartfase zit. Verdere functies zullen gaandeweg toegevoegd worden, maar het tempo waarmee dat zal gebeuren is nog niet bekend.

Gemak en eenvoud waren de sleutelwoorden bij de ontwikkeling van het platform. “De eenvoud van het web brengen naar langdurig lezen, dat is ons doel”, aldus Rigters. Lezers krijgen op deze manier een extra mogelijkheid om digitale boeken te ontdekken. “Net zoals je een boekwinkel binnenloopt en gewoon in een boek kunt beginnen te lezen, kan dat straks op Ebook.nl ook met behulp van Weblezen.nl.” Behalve de voorbeeldweergaves komen er op Weblezen.nl regelmatig acties waarbij complete boeken gelezen kunnen worden.

Weblezen.nl is gebouwd met behulp van de functionaliteit van Monocle, een in Australië gebouwde webtechniek om ebooks in de browser weer te geven. Op deze techniek is ook de website Booki.sh gebaseerd, waar lezers hun eigen DRM-vrije titels kunnen uploaden en lezen in de cloud. Weblezen.nl werkt in Firefox, Safari en Google Chrome, en in Internet Explorer met behulp van Google Chrome Frame.

Vorig artikelDark Market verschijnt eerst als ebook
Volgend artikelYoup van ’t Hek maakt kinderboek voor iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in