Anne Frank-app moet dagboek aan nieuwe generatie lezers doorgeven

0
DELEN

Uitgeverij Prometheus heeft vrijdag een app gelanceerd rond Het Achterhuis, het veelgelezen dagboek van Anne Frank. De uitgeverij wil met deze interactieve app het dagboek ‘tastbaar maken voor een nieuwe generatie digitale lezers.’

De applicatie werd gepresenteerd in Theater Amsterdam voorafgaand aan de voorstelling van de toneelbewerking van het dagboek.

Over de Anne Frank-app:
Met de interactieve mogelijkheden in deze digitale uitgave van Het Achterhuis ontdek je het wereldberoemde dagboek van Anne Frank op een nieuwe manier. Naast de integrale tekst van Het Achterhuis, verdiepen story trails de leeservaring door belangrijke thema’s met fragmenten en commentaar toe te lichten. Twee timelines, geïllustreerd met historische foto’s, bieden een chronologisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in zowel het achterhuis als de Tweede Wereldoorlog, waardoor de samenhang in één oogopslag te zien is. Bovendien is het dagboek verrijkt met audio- en videofragmenten van Miep Gies, helper van de onderduikers, en documentairemaker en Academy Award winnaar Jon Blair. Carice van Houten sprak het audioboek in, dat ook in deze app is opgenomen.

Klik hier om de Anne Frank-app te downloaden (alleen iPad).


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER