Grote uitgevers VS vertragen ebookversie met 4 maanden

0

Uitgever Simon & Schuster vertraagt de ebookversie van 35 nieuw uit te komen papieren boeken met vier maanden. Hiermee neemt het bedrijf een standpunt in tegen de beprijzing van $9,99 voor bestsellers. Ook de Hachette Book Group heeft soortgelijke plannen.

Carolyn Reidy, de directeur van Simon & Schuster, zegt dat de rechtmatige plaats van het ebook ná de hardcover maar vóór de paperback komt. “Sommige mensen zullen wel teleurgesteld zijn over deze beslissing,” denkt Reidy, “maar door de hoeveelheid ereaders die eraan komt, zien we ons genoodzaakt om nu een standpunt in te nemen voor het te laat is.”

Goed nieuws voor de ebookindustrie? Paul Biba van Teleread denkt van wel: de uitgevers nemen een standpunt in en maken een begin van een ebookstrategie kenbaar. Het is een grote stap voorwaarts in de ebookindustrie. De uitgevers hebben een standpunt en zullen dat al dan niet aanpassen op de wensen van de lezer. De uitgever en de lezer hebben een partnerschap volgens Biba.

David Rothman, ook van Teleread, heeft een heel ander standpunt: dit is een piratenparadijs. Het niet uitbrengen van een ebook versie tegelijkertijd met de hardcover versie lokt piraterij uit. Als uitgevers echt zo bezorgd zijn over lagere prijzen, dan moeten ze het ebook aanbieden voor hogere prijzen bij de release om vervolgens de verkoopprijs te laten zakken, aldus Rothman.

Met wie ben jij het eens: Biba of Rothman? Is het goed nieuws dat S&S een plaats hebben bedacht voor het ebook en het begin van een uitgeefstrategie hebben getoond? Denken jullie dat dit standpunt tegen de prijs van $9,99 voor een bestseller zal werken?

(Via: Wall Street Journal).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in