E-skin je ereader

0

Tweakers.net schrijft over een nieuw soort elektronisch papier dat op dit moment ontwikkeld wordt door Philips. Deze vorm van epaper wordt e-skin genoemd en kan doorzichtig zijn, maar ook kleur weergeven.

Philips noemt het materiaal ideaal om te gebruiken voor het oppervlak van draagbare elektronische apparaten, zoals de ereader. Het e-skin materiaal zorgt ervoor dat een gebruiker straks door een druk op de knop de kleur van zijn apparaat kan veranderen. Er hoeven dan geen verschillende kleuren ereaders meer gemaakt te worden zoals dat het geval is bij de acht verschillende Cool-er’s en de drie verschillende Sony PRS-300 en PRS-600 ereaders. Je kunt je ereader dan aan je stemming of aan het ebook dat je leest aanpassen. Of aan de trui die je draagt.

E-skin gebruikt geen backlights. Het is een vorm van eInk waarbij meerdere kleuren in een laag van het materiaal kunnen worden verwerkt. Iedere kleur kan afzonderlijk worden bewogen.

Philips bouwt hiermee de al bestaande eInk-technologie verder uit. E-skin werkt hetzelfde als eInk: tussen twee lagen worden elektrisch geladen deeltjes gevangen. Die deeltjes worden bewogen door een elektrisch veld op spanning te brengen of juist door de spanning eraf te halen. De pixels die gebruikt worden, zijn in tegenstelling tot eInk niet alleen zwart of wit, maar hebben meerdere kleuren in zich die samen de kleur zwart vormen. Met een zogenaamde gate-elektrode wordt bepaald welk kleurdeeltje naar de oppervlakte van de pixel wordt gestuurd. Voor een witte kleur wordt er een soort masker voor de kleurdeeltjes geplaatst.

De e-skin technologie kan op elk apparaat aangebracht worden, kost bijna geen energie en voegt nauwelijks extra gewicht toe, zegt hoogleraar Industrial Design Elise van den Hoven. Zij is werkzaam aan de technische universiteit van Eindhoven. Philips zal e-skin in Japan demonstreren tijdens de International Displays Workshops 2009, die woensdag begint.

(Via: Tweakers.net.)

Vorig artikelReview: Degelijke Onyx Boox biedt touchscreen met goed contrast
Volgend artikelCOOL-er ereader krijgt 3G en wifi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in