Notion Ink Adam met Pixel Qi-scherm in paar uur uitverkocht

0

Afgelopen nacht ging de Adam-tablet van het Indiase bedrijf Notion Ink in de voorverkoop. Het bedrijf heeft vier modellen in de aanbieding, waarvan twee met een scherm van Pixel Qi. Deze laatste twee modellen waren binnen enkele uren na de start van de verkoop uitverkocht.

Notion Ink gaf eerst mensen die ooit een reactie op het eigen weblog hadden achtergelaten de kans een bestelling te plaatsen, na enkele uren kreeg iedereen die mogelijkheid. Binnen de kortste tijd waren de twee duurste modellen van de Adam niet meer te bestellen.

Die duurste modellen zijn uitgerust met een Pixel Qi-scherm. Dit soort schermen verbruikt weinig energie, met een druk op de knop kan er namelijk gewisseld worden tussen een reflectieve epaper-modus en een heldere full-color LCD-modus.

Het apparaat komt onder meer met een 10,1-inch scherm, 16-32GB schijfruimte, 1GB RAM, een Nvidia Tegra 2-processor, twee USB-poorten, geheugenkaartingang en draaibare webcam. De prijzen liggen tussen de 375,33 dollar voor de goedkoopste LCD/wifi-versie en 549,99 dollar voor de duurste Pixel Qi/3G-versie. Het besturingssysteem waar de tablet op draait is een aangepaste versie van Android 2.2.

Hoewel de specificaties nu bekend zijn, is er nog weinig video- en fotomateriaal van de nieuwe tablet. Dit kwam het bedrijf dan ook op wat kritiek te staan, omdat bij bestellen van het product nu nog niet helemaal duidelijk is hoe het apparaat er precies uitziet. Notion Ink heeft inmiddels laten weten dat er op 18 december een uitgebreide video van het apparaat zal komen. De eerste levering zal naar verwachting vanaf 6 januari zijn.

(Via: Notion Ink.)

Vorig artikel6,6 miljoen ereaders verkocht in 2010
Volgend artikelKobo maakt ebooks lezen sociaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in