Kobo maakt ebooks lezen sociaal

0

Het Canadese Kobo heeft een nieuwe versie van de iPad-applicatie geïntroduceerd waarmee het een flink aantal sociale functies toevoegt. In de vernieuwde app kunnen lezers titels, passages en prestaties delen met hun vrienden en hun persoonlijke leesgeschiedenis bijhouden.

Volgens Mike Serbinis, CEO van Kobo, vinden mensen die de overstap naar digitaal lezen maken dat daarbij “een innovatieve sociale ervaring” hoort. “Met Kobo Reading Life wordt digitaal lezen sociaal, lokaal en realtime.” Met de nieuwe toevoegingen volgt Kobo bedrijven als Amazon en Barnes & Noble, die ook steeds meer sociale functies in hun applicaties inbouwen.

In de Kobo-applicatie kunnen lezers nu onder meer hun leeservaring bijhouden. Zo krijg je een overzicht van hoeveel boeken je gelezen hebt, hoe lang je erover doet, op welke tijdstippen je leest en hoeveel bladzijden je per dag leest. Met die statistieken kun je bovendien ‘awards’ van Kobo verdienen.

Gebruikers van de app krijgen verder een overzicht van hun ‘leesleven’, met daarin belangrijke gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld het uitlezen van een boek of het verdienen van een nieuwe ‘award’. Ook worden de covers van ebooks die gelezen zijn verwerkt in een geleidelijk veranderende persoonlijke boekcover.

Een andere nieuwe functie van de app is om ‘in te checken’ met een personage of locatie uit het verhaal dat je leest. Verder kunnen zaken als het openen van een nieuw ebook, citaten en het verkrijgen van ‘awards’ direct gedeeld worden met Facebookvrienden.

Bekijk een filmpje van de vernieuwde app.

(Via PR Newswire.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in