Uitgevers ontwikkelen gezamenlijk contentplatform Newz

0

Een twaalftal Nederlandse uitgevers gaan een gezamenlijk platform oprichten voor het aanleveren van artikelen aan bedrijven. Bedrijven kunnen applicaties maken die tegen betaling artikelen uit de database halen en deze artikelen koppelen aan allerhande digitale diensten. Het platform, onder de naam Newz, kreeg onlangs subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers.

De uitgevers die deelnemen aan het project zijn TMG, Persgroep, Wegener, ANP, Mediagroep Limburg, SDU, NDC, Erdee Mediagroep, ND, BDU, Friesch Dagblad en FD Mediagroep. Het project staat ook open voor andere uitgevers en media-aanbieders.

De dienst zelf is niet voor consumenten bestemd, maar voor bedrijven die applicaties of website maken voor consumenten. Het platform voorziet in een gestandaardiseerde XML-feed van de artikelen van de deelnemende kranten en bladen. Die XML kunnen bedrijven gebruiken om artikelen aan te bieden aan consumenten in bijvoorbeeld applicaties voor tablets of vanaf websites.

Bedrijven die toegang willen tot de centrale database moeten met de afzonderlijke uitgevers afspraken maken over het gebruik van de artikelen. Ook over de beprijzing van artikelen moeten met de afzonderlijke uitgevers contracten worden gesloten. Het platform zal naar verwachting halverwege 2013 gereed zijn.

(Via Tweakers)

Vorig artikelJubileumactie: win een BeBook Pure-pakket!
Volgend artikelHonderden gratis boeken downloaden bij DBNL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in