‘Het puttertje’ van Donna Tartt maar door 44% van de lezers uitgelezen

0

De Amerikaanse schrijfster Donna Tartt mag dan de Pullitzer Prize for Fiction gewonnen hebben, ze heeft moeite om lezers te boeien. Volgens gegevens van Kobo heeft net iets meer dan 44% van de digitale lezers het boek ook daadwerkelijk uitgelezen.

Digitaal lezen levert allerlei interessante statistieken op over welke boeken al dan niet gelezen worden. Kobo heeft er geen moeite mee om een aantal statistieken over het leesgedrag van gebruikers te delen. Nieuwe gegevens laten zien dat, hoewel het boek op de 37e plek van best verkochte titels bij de Britse afdeling van Kobo stond, minder dan de helft Donna Tartts nieuwste roman uitleest.

Ook Twelve Years a Slave van Solomon Northup stond hoog in de bestsellerlijsten van dit jaar, dankzij de verfilming, maar werd door nog geen 30% van de lezers helemaal tot het eind toe uitgelezen. Het meest uitgelezen boek was niet van een bekende schrijver, maar van self-publisher Casey Kelleher. Haar boek Rotten to the Core werd door 83% van de lezers voltooid.

Vorig artikelAmazon brengt X-Ray naar Android-tablets en smartphones
Volgend artikelKindle Unlimited nu ook in Frankrijk en Brazilië
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in