eReaders.nl Winterverhalenwedstrijd: en de winnaar is…

0

De Winterverhalenwedstrijd van eReaders.nl was een groot succes. Met 166 inzendingen hadden we heel wat te lezen. Aan eReaders.nl de zware taak om de beste tien verhalen te selecteren, om vervolgens de winnaar te laten bepalen door onze professionele vakjury. De winnaar van de wedstrijd is unaniem verkozen door zowel eReaders.nl als de vakjury.

De deelnemers moesten allemaal dezelfde beginalinea hanteren en hadden maximaal 1000 woorden tot hun beschikking. Verder mochten zij hun creativiteit de vrije loop laten. Dit leverde een bont geheel aan verhalen op. Uit de 166 verhalen selecteerde een team van eReaders.nl de tien allerbeste. Deze verhalen werden geanonimiseerd naar onze vakjury verstuurd, bestaande uit de schrijvers Emma Fasol (bekend van het boek ‘Aangeraakt’) en Merel Roze (bekend van ‘Fantastica’, ‘De weekenden waren voor haar’ en ‘Schrijfwijzer voor het web’). Zij bepaalden samen de uiteindelijke winnaar.

Vandaag maken wij met veel trots de winnaar bekend: het is unaniem Linda Mulders met het verhaal ‘Wintertijd’ geworden! De professionele jury heeft haar verhaal om de volgende redenen op nummer 1 gezet:

“Op zich is het een wat flauwe manier van onder een schrijfopdracht uitkomen: de opgegeven beginscène afdoen als een script of een droom en het verhaal een heel andere, de auteur beter liggende, kant op sturen. Maar in dit geval is het heel verfijnd gedaan, en dat is de reden dat de schrijfster ermee wegkomt. Ze gebruikt de beginscène namelijk in het verhaal, hij heeft een functie en komt terug. Bovendien laat ze met een subtiele en knappe knipoog zien dat er in de opgegeven beginscène teveel bijvoeglijk naamwoorden staan, en daaraan kun je zien dat deze schrijfster weet waar ze het over heeft.

Het verhaal heeft vaart, is hier en daar erg grappig (“Wiiiiiii”), er zitten goede contrasten in de dialogen die daardoor fris en natuurlijk overkomen, en van alledrie de personen wordt een karakter geschetst dat geloofwaardig is en goed in elkaar zit.

Minpuntje vindt de jury het stukje waarin de mening van de hoofdpersoon over de wereld wordt weergegeven, dat is wat te gedragen naar onze smaak en past niet in het verhaal, het valt wat uit de toon.

Maar al met al vindt de jury het een verhaal dat stilistisch goed in elkaar zit, waar in een prettige luchtigheid toch serieuze onderwerpen aangekaart worden, en dat naar ons idee de eerste plaats zeer verdient.

Gefeliciteerd Linda!”

Linda wint met haar verhaal een reviewexemplaar van de enTourage Pocket eDGe, beschikbaar gesteld door entourageedge.nl, drie ebooksticks van ebookstick.nl én het boekje ‘Schrijfwijzer voor het web’ van Merel Roze en Chrétien Breukers, beschikbaar gesteld door Uitgeverij Augustus. Van harte gefeliciteerd!

De top 10 ziet er als volgt uit:

1. Wintertijd door Linda Mulders

2. Nieuwe liefde in Parijs door Frank de Jong

3. Een koude nacht door Ann Vanderstraeten

4. Zonder titel door Sander van Leeuwen

5. Enkeltje Parijs door Jeannette Jansen-Kim

6. De dag voor kerst door Hansje Cozijnsen

7. Geweten door Judy Lohman

8. Bagage door Janneke Volkerink

9. Mevrouw Pulinski door Jeroen de Rooij

10. Carpe Momentum door Valerie Thirifays

Deze deelnemers krijgen vandaag het boekje ‘Schrijfwijzer voor het web’ in hun brievenbus!

De tien beste verhalen zijn beschikbaar in een speciaal ebook, dat gratis te downloaden is op eReaders.nl. Daarnaast hebben we er voor gekozen nog vijftien verhalen toe te voegen. Deze verhalen hebben net niet genoeg punten gehaald om in de top 10 terecht te komen, maar zijn zeker de moeite waard om opgenomen te worden in dit ebook.

Wij willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun deelname aan de wedstrijd en feliciteren de tien winnaars met hun prijs! Daarnaast bedanken we Merel Roze en Emma Fasol hartelijk voor hun deelname aan de vakjury.

Vorig artikelDe 25 beste winterverhalen van 2010
Volgend artikelPolaroid waagt zich op de tabletmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in