Belgisch softwarebedrijf Pincette lanceert ebookdienst

0

Pincette, een Belgische dienst die bedrijven helpt bij het online beheren van hun documenten, heeft gisteren een nieuwe ebookservice genaamd Personalbookspace gelanceerd. Lezers die daarop een account aanmaken, krijgen een persoonlijke webruimte ter beschikking. Daarop kunnen ze hun digitale boeken gestructureerd stockeren, om ze vervolgens te lezen op hun ereader, iPad, iPhone of iPod Touch, en binnenkort ook op hun Android-toestellen.

“Toen we zo’n anderhalf jaar geleden voor het eerst met een smartphone in contact kwamen, ontstond het idee om ook voor dat soort apparaten een online documentsysteem zoals dat van Pincette te gaan ontwikkelen”, vertelt Werner Donné van Pincette bvba. “Vervolgens zijn we beginnen experimenteren met ebooks en met software zoals Stanza, op dat moment nog de enige ebookapplicatie. Ondertussen bestaan er talrijke andere soortgelijke applicaties, zoals BookShelf, Ouiivo, MegaReader/QuickReader en AlReader, en worden er sinds de komst van de iPad ook meer ebooks geconsumeerd.”

Op Personalbookspace kunnen lezers al hun e-books in folders stockeren. “Voor mensen die slechts een handvol ebooks hebben, is onze dienst niet echt interessant. Zij kunnen hun digitale boeken namelijk probleemloos eigenhandig op hun ereader zetten”, aldus Donné. “Maar lezers die honderden of zelfs duizenden ebooks bezitten, hebben nood aan structuur. Zij die hun ebooks op hun computer al in folders geplaatst hebben, kunnen die folders simpelweg kopiëren en in Personalbookspace plakken. Dat is veel gemakkelijker dan het uploaden van afzonderlijke ebooks op een webbrowser.”

In ruil voor een jaarlijks bedrag van 9,95 euro (plus 21 procent BTW voor Europese consumenten) krijgen gebruikers een opslagcapaciteit van 1 GB ter beschikking. “Daarmee kan je zo’n 200 tot 500 digitale boeken uploaden, afhankelijk van de bestandsgrootte van de ebooks”, gaat Werner Donné verder. “Omdat er alsmaar meer verrijkte ebooks op de markt komen, worden die bestanden uiteraard steeds zwaarder. Het is echter geen probleem om opslagruimte bij te kopen wanneer je je Personalbookspace-abonnement vernieuwt of aanpast.”

Apparaten die de software-applicaties Stanza, BookShelf, Ouiivo, MegaReader/QuickReader en AlReader ondersteunen, zoals de iPad, de iPhone en de iPod Touch, hebben toegang tot Personalbookspace. Binnenkort lanceert Aldiko, een ebooklezer voor Android, een nieuwe 2.0-versie die ook ePub en PDF ondersteunt. Vanaf dan kan je Personalbookspace ook raadplegen via Android-toestellen.

In onderstaand filmpje wordt getoond hoe je ebooks kan uploaden naar Personalbookspace.

Via: Teleread

Vorig artikelPolaroid waagt zich op de tabletmarkt
Volgend artikeliPad-krant van Rupert Murdoch wellicht deze maand nog voorgesteld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in