iPad-krant van Rupert Murdoch wellicht deze maand nog voorgesteld

0

News Corp-eigenaar Rupert Murdoch stelt zijn veelbesproken iPad-krant deze maand nog voor. Vermoedelijk presenteert hij ‘The Daily’ op 19 januari in het San Francisco Museum of Modern Art, samen met Apple-CEO Steve Jobs.

Bovenstaande informatie is afkomstig van een bron die het evenement in het museum van San Francisco mee op poten zet. Of het ook daadwerkelijk klopt is nog maar de vraag, want noch redacteurs van ‘The Daily’, noch medewerkers van Apple hebben de pers hierover reeds te woord gestaan.

News Corp-hoofdkwartier

Het nieuwe geesteskindje van Rupert Murdoch, dat hij zelf omschrijft als ‘het spannendste project ooit’ en waar hij bijgevolg maar liefst 30 miljoen dollar in pompte, zal grotendeels tot stand gebracht worden in het hoofdkwartier van News Corp te Manhattan. Verder zal de iPad-krant gedeeltelijk ook in Los Angeles ontwikkeld worden.

Topjournalisten

Onlangs verliet Jesse Angelo de New York Post, ook een publicatie van News Corp, om ‘The Daily’ voltijds te gaan runnen. Greg Clayman (voorheen baas van de digitale distributie bij Viacom) leidt het zakelijke aspect in goede banen. Voorts bestaat de redactie van ‘The Daily’ naar verluidt uit een rits ‘topjournalisten’ van onder meer de New Yorker, de Daily Beast en AOL.

Wanneer de digitale krant precies in verkoop gaat, hoeveel ze zal kosten en of ze op termijn ook te lezen zal zijn op tablets met bijvoorbeeld het Android-besturingssysteem, is nog steeds niet bekend.

Via: The Cutline

Vorig artikelBelgisch softwarebedrijf Pincette lanceert ebookdienst
Volgend artikelProQuest digitaliseert oude boekencollectie van Koninklijke Bibliotheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in