Ook Hanvon komt met Mirasol-ereader #ces2012

0

Kort na de bekendmaking van de tweede partner voor Mirasolschermen heeft fabrikant Qualcomm laten weten dat ook de Chinese ereaderfabrikant Hanvon binnenkort met een Mirasol-ereader zal komen. De Hanvon C18 is de lichtste en dunste ereader met de nieuwe schermtechniek tot nu toe.

Hiermee is Hanvon de derde fabrikant in twee maanden tijd die de techniek in een ereader verwerkt. Volgens Paul Jacobs, CEO van Qualcomm, raakt de Mirasoltechniek hiermee in een stroomversnelling, na jaren van ontwikkeling. Qualcomm en Hanvon hebben nog geen prijs bekendgemaakt maar het apparaat zal in China halverwege februari op de markt gebracht worden.

De C18 lijkt qua hardware veel op de eerdere twee ereaders, de Kyobo Reader en de BamBook Sunflower, met een 1 GHz processor, een 5,7 inch scherm en draaiend op Android 2.3.

Met deze derde productaankondiging krijgt Mirasol voet aan de grond in Azië, maar Europa zal waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben. Qualcomm kan op dit moment nog geen grote volumes fabriceren. Later dit jaar hoopt het dat wel te kunnen, wanneer een nieuwe fabriek voor de schermen geopend zal worden.

De Mirasoltechniek wordt al enige tijd gezien als een mogelijke concurrent voor zowel LCD als eInkschermen, voornamelijk doordat het energiezuinig is en geen gebruik maakt van achtergrondverlichting, waardoor het ook in zonlicht goed te gebruiken is. Tot nu toe vallen de eerste ervaringen met de apparaten wat tegen, maar niet vergeten moet worden dat ook de eerste generatie eInkschermen nog niet door iedereen met veel enthousiasme onthaald werden.

(Via Forbes.)

Vorig artikelBuy1Page wil boeken per pagina gaan verkopen
Volgend artikelArchief NRC Handelsblad gratis doorzoekbaar via site Koninklijke Bibliotheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in