Brikki: leesapp van en voor kinderen

0

Momenteel zijn er al aardig wat leesapps voor kinderen in de App Store verkrijgbaar en dit aantal blijft groeien. De kinderboek-app Brikki is sinds deze week verkrijgbaar. Het bijzondere aan deze app over de leeuw Brikki is dat de app door kinderen wordt gemaakt voor kinderen.

De korte verhaaltjes over de leeuw Brikki worden getekend door Ingmar de Lange en zijn vierjarige neefje Karsten bedenkt de verhalen. Een verhaaltje bestaat uit één tekening en een paar regels tekst. Daarnaast worden kinderen gestimuleerd om zelf tekeningen te maken en verhaaltjes te schrijven over de leeuw die zij kunnen e-mailen of via Hyves of Facebook delen. De verhalen verschijnen op de website en op de nieuw uitgebrachte app.

De Brikki-app met 15 verhaaltjes is gratis te downloaden. Het is mogelijk om twee collecties van ieder 15 verhalen erbij te kopen voor 79 cent per collectie. De verhalen kan je zelf lezen op de app of je kan luisteren naar kinderen die de verhalen hebben ingesproken. Later wordt er nog een functie aan de app toegevoegd waardoor het voor de lezer mogelijk is om zelf een Brikkiverhaal te maken op de app.

De app is geschikt voor iPhone en iPad en is gratis verkrijgbaar via de App Store.

(Via: iPadclub)

Vorig artikelJust World Books maakt boeken van blogs
Volgend artikelUitspraak blokkade The Pirate Bay heeft ook gevolgen voor ebookdownloaders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in