VS: Gemiddelde prijs bestsellers daalt

0

Sinds retailers de prijzen van hun ebooks zelf mogen vaststellen in de VS zijn de gemiddelde prijzen van bestsellers gedaald. De grootste retailers, zoals Amazon en Barnes & Noble, hebben de afgelopen 2 maanden steeds vaker kortingen gegeven op populaire ebooks. De gemiddelde prijs van bestsellers nam daardoor af met meer dan 3 dollar.

Digital Book World hield van de 25 best verkochte ebooks in de VS de prijzen bij over een periode van enkele maanden. In oktober 2012 was de gemiddelde prijs nog $11,37, nu is dat gedaald naar $8,23. Voorheen kostten veel bestsellers $12,99 of $14,99, de laatste weken prijzen grote retailers hun populaire boeken af tot soms wel onder $5.

Een voorbeeld is het boek The forgotten, geschreven door David Baldacci. In de tijd dat de uitgever de prijs nog mocht vaststellen, was dit boek te koop voor $12,99. In december kostte het boek $11,04, en deze week is het afgeprijsd naar $9,20.

Na de komst van Apple met de iBookstore was het gebruikelijk dat uitgevers de prijzen van hun ebooks op alle platformen vaststelden. Retailers mochten zelf geen korting geven op ebooks. Onder druk van een onderzoek door de Amerikaanse overheid wegens prijsafspraken hebben de meeste grote uitgevers hun contracten met retailers nu herzien en mogen winkels als Amazon wel weer individueel korting geven op ebooks.

Vorig artikelMerendeel Nederlandse ebooks vanaf 18 januari zonder Adobe DRM
Volgend artikelUpdate voor ‘Lees dit boek’-app biedt verbeterde reader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in