Update tijdschriften-app MagZine geweigerd door Apple

0

Apple heeft onlangs de update van de tijdschriften-app MagZine geweigerd. Deze weigering ligt in de lijn met eerdere aankondigingen over een verscherping van de regels van de App Store. Met MagZine kunnen klanten een groot aantal Nederlandse tijdschriften lezen, die via de website van MagZine aangeschaft worden.

Applicatiebouwers mogen sinds kort niet meer gebruik maken van een constructie waarbij ze kopers doorverwijzen naar de eigen website voor aanschaf van content. Ze moeten daarbij nu ook de mogelijkheid bieden via Apple’s betaalsysteem content te verkopen. In dat laatste geval deelt Apple namelijk ook mee in de opbrengsten.

MagZine bood die laatste optie niet aan in de app. De applicatie bevat daarentegen een knop waarmee lezers naar de website worden geleid en Apple heeft nu gemeld dat dit niet is toegestaan. Het bedrijf heeft MagZine verzocht gebruik te gaan maken van het eigen betalingssysteem en het afdragen van 30 procent van de opbrengst.

In december meldde MagZine nog dat het nu maandelijks zo’n 400 à 500 tijdschriften verkoopt in de digitale kiosk. Via de website worden titels als Italië Magazine, Wielermagazine, Columbus Magazine en Op Pad verkocht.

De app van MagZine is op dit moment nog in de App Store te vinden. Het is niet bekend op welke termijn Apple wil dat alle applicaties voldoen aan de verscherpte regels. MagZine gaat in overleg met de betrokken uitgevers en beraadt zich nog op de te volgen koers.

Ook andere Nederlandse applicaties zullen hun werkwijze moeten aanpassen om aan de regels van Apple te voldoen. Veel uitgevers zijn dan ook op zoek naar alternatieven voor de verkoop van bladen en kranten via de App Store.

Vorig artikelNieuweklasse* zoekt testcases voor ebookdesign
Volgend artikelYahoo maakt gepersonaliseerde nieuwsdienst voor tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in