iPad in trek bij Nederlandse rechters

0

Een pilot van SDU Uitgevers over het gebruik van juridische publicaties op de iPad door rechters en stafmedewerkers is succesvol gebleken. Tweederde van de deelnemers aan de pilot overweegt hiervoor een iPad aan te schaffen of heeft er inmiddels een aangeschaft.

Medewerkers van de rechtbanken in Haarlem en Leeuwarden werden in de pilot gedurende vijf maanden gevolgd om zo het gebruik van juridische informatie op de iPad te analyseren. Rechters en juridische stafmedewerkers hadden op de iPad bijvoorbeeld toegang tot juridische databases en vakbladen in digitale vorm.

Uit het onderzoek bleek volgens SDU Uitgevers dat de iPad van toegevoegde waarde is. Dankzij de tablet maakten deelnemers meer gebruik van de digitale mogelijkheden in hun vakgebied. Deelnemers waren verder te spreken over het leescomfort en de handzaamheid van de iPad.

Voor SDU was de pilot er vooral op gericht om een beter beeld te krijgen van de behoeften van rechters en stafmedewerkers. Op deze manier hoopt de uitgeverij met haar producten nog beter bij de wensen van de klant aan te kunnen sluiten.

(Via: SDU.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in