Googles Superphone nu in Nederland te koop

0

De webwinkel Belsimpel biedt als eerste Nederlandse site de Google Phone aan. In combinatie met een Vodafone abonnement kost de telefoon nog €250. De Nexus One, de officiële naam van de Google Phone, wordt dus niet geheel gefinancierd met het abonnement. Omdat deze zogenaamde “Superphone” draait op versie 2.1 van het Android besturingssysteem, is het mogelijk om digitaal ebooks te lezen.

Het abonnement waarmee de Nexus One in combinatie wordt aangeboden, kost €35 per maand. Daarvoor heb je 275 belminuten en onbeperkt internet. Zonder abonnement kost deze telefoon in Nederland €799, kwam eReaders.nl te weten na een telefoontje naar de site. Met een SIM-only abonnement is de telefoon gunstiger in prijs, dan in de losse verkoop. “Bovendien,” zo betoogt Jeroen Doorenbos, “zijn Nederlanders gewend aan de constructie met een abonnement en geneigd om daar eerder voor te kiezen.” Doorenbos is de oprichter van de site Belsimpel.

Doorenbos denkt dat de prijs op termijn nog wel zal zakken van de Google Phone. Als de prijs in Amerika gaat zakken, dan daalt die in Nederland ook. Doorenbos verwacht dat het in het begin nog niet hard zal gaan met de verkopen, maar hij wilde graag de eerste zijn die deze Superphone zou verkopen.

Op 5 januari 2010 introduceerde Google haar eerste Superphone in een grootse persbijeenkomst. De telefoon beschikt over een 3,7 inch AMOLED display. De Nexus One weegt slechts 130 gram.

Later dit jaar moet Google Editions van start gaan. Met de Nexus One hebben ze een prima platform om hun Google Books op te verkopen. Er is voor zover bekend geen eigen applicatie of bibliotheek gebouwd voor de Nexus One. Maar misschien komt dit tegen de tijd dat de Google Editions verkocht gaan worden?

(Via: Webwereld.)

Vorig artikelInkmesh indexeert gratis ebooks
Volgend artikelAls ebooklezers de prijs bepalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in