‘Nieuwe browser redt Kindle niet’

0

Voor veel gebruikers van de Kindle is de browse-ervaring een van de negatieve kanten van het apparaat. De browser biedt bijvoorbeeld alleen basale ondersteuning van Javascript en kan daardoor met meer geavanceerde websites niet goed overweg. De verschijning van een vacature voor een ‘webdeveloper’ voor een ‘innovatieve web browser’ op de site van Amazon heeft de geruchten over een update van de Kindle aangewakkerd.

David Coursey van PC World concludeert in een artikel wat vele anderen ook denken: dat deze vacature in het kader van een nieuw te ontwerpen browser voor de Kindle moet zijn. Vervolgens schrijft hij dat dit de Kindle niet zal helpen: “Een innovatieve browser zal niet kunnen stoppen wat er met de Kindle gaat gebeuren. Het apparaat zal niet kunnen concurreren met de volgende generatie kleurentablets met de functies van een ereader.”

De veronderstelling dat Amazon met een update voor de browser komt kan verkeerd zijn. Ze kunnen immers ook een browser voor een heel nieuw apparaat aan het ontwikkelen zijn. Toch is er veel te zeggen voor het vervolg van Coursey’s artikel op PC World. Zijn argumentatie komt erop neer dat de dagen van de Kindle geteld zijn en dat Amazon het apparaat op enig moment niet verder zal ontwikkelen. De Kindle heeft namelijk gedaan waar het voor gemaakt was: het ebook een snelle start geven.

David Coursey zegt daarover: “Over tien jaar zullen we de Kindle herinneren als een apparaat dat de boekhandel vanuit de papierindustrie naar het kleine scherm heeft gebracht. Het heeft meegeholpen aan het veranderen van de wereld, maar nu zijn de dagen ervan geteld.”

Heeft Coursey gelijk en zullen de huidige eInk-schermen uiteindelijk niet kunnen concurreren met de tablets en kleurenereaders die later dit jaar op de markt komen? Wat in elk geval duidelijk is: de naderende iPad van Apple zorgt voor veel beroering onder de ereaderfabrikanten.

(Via: Teleread.)

Vorig artikel1500 kranten op enTourage eDGe
Volgend artikelChristelijke boekenbranche afwachtend tegenover ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in