IDC: 18 miljoen tablets en ruim 12 miljoen ereaders verkocht in 2010

0

Volgens marktonderzoeksbureau IDC zijn er in 2010 in totaal 18 miljoen tablets en ruim 12 miljoen ereaders verkocht. Van de tablets was 83 procent een iPad. Met een aandeel van 48 procent was Amazon wereldwijd de grootste ereaderverkoper.

De ereadermarkt is in het vierde kwartaal van 2010 meer dan verdubbeld ten opzichte van het kwartaal ervoor, berekende IDC. Hiermee kwamen de totale verkopen in 2010 uit op 12,8 miljoen stuks. Dat is meer dan een verviervoudiging van de 3 miljoen verkochte exemplaren in 2009.

Ook de tabletverkopen zagen volgens IDC een sterke groei in het laatste kwartaal van 2010. In dat kwartaal gingen ruim 10 miljoen tablets over de toonbank, tegen 4,5 miljoen in het derde kwartaal. Apple zag het aandeel in de verkopen gedurende dat laatste kwartaal zakken van 93 procent naar 73 procent. Dat lag voor een groot deel aan de verkoop van de Samsung Galaxy Tab. Deze tablet behaalde in het feestdagenseizoen 17 procent aandeel van de verkopen.

De regio’s met de grootste aantallen verkochte tablets en ereaders waren de VS, Europa en Azië. Hoewel de VS de grootste regio bleef, groeide Azië in het vierde kwartaal twee keer zo snel en Europa zelfs nog iets sneller.

De top vijf ereaderfabrikanten in 2010 waren Amazon, Barnes & Noble, Pandigital, Hanvon en Sony. Die laatste fabrikant zag een groei van ruim 80 procent in het laatste kwartaal van 2010 en verkocht in heel het jaar zo’n 800.000 ereaders.

(Via: Businesswire.)

Vorig artikelReview PocketBook IQ: een Android-tablet alleen voor slimme lezers?
Volgend artikelE-reading event: welke kansen bieden tablets, ereaders en smartphones?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in