E-reading event: welke kansen bieden tablets, ereaders en smartphones?

0

Op 24 maart aanstaande organiseert Jakajima de tweede editie van het E-reading event. Dit event richt zich op ereading in de breedste zin van het woord. Met de ontwikkelingen rond ereaders, tablets en smartphones omvat het ontsluiten van digitale content nu vele aspecten. Dit zorgt voor kansen, maar ook voor vragen. Tijdens het E-reading event proberen verschillende sprekers deze te beantwoorden. eReaders.nl biedt haar bezoekers de mogelijkheid het event met een fikse korting te bezoeken.

Het event bestaat uit een seminar en een beursvloer. Tijdens het seminar zullen verschillende sprekers hun licht laten schijnen over diverse aspecten van het uitgeven van digitale content. De ochtend begint met drie keynotes: Wiebe de Jager over de ontwikkelingen in de ereader / tablet / smartphone markt, André Knol van GEA Consultancy over ‘Timing is alles’ en David Linssen van Dutchview over de rol van audio- en video-content in de ereader / tablet / smartphone markt.

Daarna kunnen deelnemers aan het event kiezen uit zes parallelle sessies om hun blik op ereading te verruimen. Binnen de volgende zes hoofdthema’s komen steeds drie inspirerende sprekers aan bod:

– Applicatie-ontwikkeling: do’s and don’ts op maat, off the shelf voor tablet, ereader of smartphone
– Ontwikkelingen in de consumentenmarkt op het gebied van nieuwe diensten en hardware
– Uitgeverij van de toekomst: verandering van uitgeefprocessen en –organisatie
– Nieuwe uitgeefconcepten voor zakelijk gebruik
– Gebruik van sociale media en nieuwe mogelijkheden voor de adverteerder
– Hardware en content, onafscheidelijk van elkaar

Ook vindt er een discussieforum plaats onder leiding van dagvoorzitter Ruud Hendriks. Vijf forumleden (Alex Beishuizen, Hoofdredacteur Intermediair, Karin van Gilst, Directeur Weekbladpers Tijdschriften, Frank Kloppert, Directeur / Uitgever Pelican Magazines Hearst, Klaasjan Tukker, Business Manager Creative Pro Adobe Systems Benelux en Marita van Wijngaarden, Directeur WebAds) gaan discussiëren over: ‘uitgeven op tablets, waar is de business’.

Beursvloer
Daarnaast is er de gehele dag een beurs te bezoeken waar diverse partijen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ereading presenteren. Natuurlijk is er ook ruimte om nieuwe mensen te ontmoeten en daardoor wellicht tot nieuwe ideeën en inzichten te komen.

Beursbezoek is gratis voor iedereen die zakelijk met ereading, uitgeven, IT, Telecom en Consumer Electronics te maken heeft. Men moet zich wel van tevoren via de site aanmelden. De beurs is open van 11.00 uur tot 18.30 uur.

Met korting naar het seminar
eReaders.nl mag haar bezoekers die graag het seminar willen bezoeken een fikse korting aanbieden. De normale entreeprijs is € 325,- exclusief BTW, wij kunnen 50 mensen een korting van € 75,- aanbieden. Je kunt je aanmelden op www.ereadingevent.nl en de code ‘ereaders’ gebruiken om te profiteren van de korting. Het event is onder andere interessant voor uitgevers, distributeurs, boekhandel, documentmanagers, overheid en professionele gebruikers (bijvoorbeeld uit het onderwijs of de gezondheidszorg).

eReaders Groep is mediapartner van het event met eReaders.nl en presenteert eLinea tijdens een sessie en op de beurs. Tijdens het E-reading event worden verder diverse awards uitgereikt.

Meer informatie: www.ereadingevent.nl

Vorig artikelIDC: 18 miljoen tablets en ruim 12 miljoen ereaders verkocht in 2010
Volgend artikelPieter Swinkels: Kobo heeft gigantische ambities in Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in