Internationale luchthaven van Taiwan opent ebook-bibliotheek

0

In het Taoyuan International Airport te Taiwan kunnen wachtende reizigers voortaan iPads en ereaders lenen waarop ze ebooks kunnen lezen om de tijd te doden. De luchthaven heeft namelijk een e-library geopend, waarin 400 ebooks te vinden zijn. De bibliotheek biedt daarnaast ook 2000 gedrukte boeken aan.

Onder de beschikbare titels bevinden zich zowel Chinese als Engelstalige publicaties. De ebooks zijn in ePub- of Zinio-formaat opgeslagen op zo’n 30 digitale dragers; een mix van iPads en ereaders met eInk-schermen. Het is niet toegestaan om de ebooks te downloaden naar persoonlijke toestellen.

De gloednieuwe e-bibliotheek werd eerder deze week geopend in de grootste terminal van de luchthaven, waar doorgaans het transferverkeer tussen Noord-Amerika en Zuid-Oost-Azië geregeld wordt. De e-library is een gezamenlijk initiatief van de duty-free shop en het door de Taiwanese regering gefinancierde Institute for Information Industry. Er werd ruim 100.000 dollar in het project gepompt.

Jaarlijks wordt de luchthaven van Taiwan door zo’n 17 miljoen reizigers bezocht. Het is met andere woorden een ideale locatie om digitaal lezen nog beter onder de aandacht te brengen van het grote, internationale publiek.

(Via: PC World)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in