Kobo begint Europese invasie via Duitsland en Spanje

0

Ereadingbedrijf Kobo heeft vandaag op de London Book Fair aangekondigd dat het in mei dit jaar lokale ebookwinkels zal openen in Duitsland en Spanje. Zeer kort daarna wil Kobo ook beginnen met het verkopen van ebooks in Frankrijk, Italië en Nederland. Het bedrijf zegt in samenwerking met vele Europese uitgevers een breed aanbod ebooks in de verschillende talen te kunnen bieden.

“Europese lezers waren op zoek naar een dienst die de hele breedte aan mobiele apparaten omvat. Wij zijn blij dat we aan deze behoefte kunnen voldoen”, aldus Michael Serbinis, CEO van het Canadese Kobo.

Kobo zal in de Europese landen waarin het actief wordt lokale titels gaan verkopen. Ook brengt het de Kobo Wireless eReader en de diverse applicaties voor mobiele apparaten in lokale versies op de markt in Europa. De ebooks van Kobo zijn in het ePub-formaat en daardoor ook te lezen op andere hier verkrijgbare ereaders.

In het persbericht dat Kobo vandaag verspreidde meldt het bedrijf dat het inmiddels 3 miljoen gebruikers heeft. Daarvan zijn 1 miljoen gebruikers in de laatste 90 dagen klant geworden van Kobo. Kobo heeft nu naast een wereldwijde ebookwinkel ook aangepaste content voor de VS, Canada, Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland en Hong Kong.

Aan het hoofd van het team dat zich binnen Kobo bezighoudt met het aantrekken van Europese uitgevers staat de Nederlander Pieter Swinkels. eReaders.nl stelde hem onlangs nog enkele vragen over de plannen van Kobo in Europa.

(Via: PRNewswire.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in